varstvo podatkov

na Sportnenner.at

Zaščita podatkov

Sport Nenner / skibuy.at

1. Pravna podlaga

Splošna uredba EU o varstvu podatkov, Zakon o varstvu podatkov iz leta 2000 in Zakon o prilagoditvi varstva podatkov iz leta 2018 služijo pravici do varstva osebnih podatkov. Vaše podatke obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb (DSGVO, DSG 2018, TKG 2003).

2. Osnove

2.1 Upravitelj varstva podatkov za Sport Nenner in Skibuy.at je Sebastian Mader. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite neposredno na upravitelja varstva podatkov na office@sportnenner.at. Sport Nenner je samostojno podjetje. Lastnik je Stefan Mader.

2.2 Za nas je še posebej pomembno, da zaščitimo in varno shranimo vse osebne podatke, ki nam jih zaupate. V tem dokumentu boste izvedeli več o tem, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke.

3. Namen, pravna podlaga, obdobje shranjevanja in prejemnik podatkov

3.1 Zbrani osebni podatki so potrebni za izpolnitev pogodbe in za poravnavo spletnih rezervacij športne opreme www.sportnenner.at ali spletni nakup športne opreme www.skibuy.at. Za dodatne storitve (npr. Glasila) lahko shranite tudi svoje kontaktne podatke.

3.2 Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je na eni strani izpolnjevanje pogodbe (npr. Pri spletnem nakupu www.skibuy.at ali rezervacija smuči www.sportnenner.at), zakoniti interesi, izpolnjevanje naših pravnih ali pogodbenih obveznosti in po drugi strani vaše soglasje (npr. kontaktni obrazec, naročnina na glasilo, piškotki). Če podatkov ne zagotovite, ima lahko različne posledice.

3.3 Obdelujemo vaše osebne podatke (ime, naslov za dostavo in račun, e-poštni naslov, telefonske številke [neobvezno] datum rojstva [po potrebi], teža, višina, vozne sposobnosti [podatki o najemu po ÖNORM 11088; po potrebi], podrobnosti o plačilu, posamezna besedila sporočil) po potrebi za čas celotnega poslovnega razmerja (od začetka, obdelave do odpovedi pogodbe), pa tudi v skladu z zakonskimi obveznostmi hrambe in dokumentacije, ki izhajajo iz zakonika podjetja (UGB), zveznega davčnega zakonika (BAO) in do končati kakršen koli pravni spor ali iztek zastaralnih rokov za garancijo in odgovornost za izdelke itd.

3.4 Kot del delovanja naših spletnih strani naročamo gostiteljske strežnike, ki lahko med opravljanjem svojih dejavnosti pridobijo dostop do vaših osebnih podatkov, pod pogojem, da podatke potrebujejo za opravljanje svojih storitev. Zavezali so se, da bodo spoštovali veljavne predpise o varstvu podatkov. Poleg tega se podatki, pomembni za poslovne transakcije (podatki o pošiljanju, navodila za plačilo, korespondenca), po potrebi posredujejo obdelovalcem. Pogodbe o obdelavi naročil so bile sklenjene v skladu s členom 28 GDPR. Več informacij o pogodbenih obdelovalcih, ki smo jih naročili pri nas, lahko zahtevate na office@sportnenner.at.

4. glasilo

4.1 Za naše novice se lahko prijavite na spletnem mestu s postopkom dvojne prijave. Po registraciji boste prejeli e-poštno sporočilo z zahtevo, da potrdite svojo registracijo. Pošiljanje našega glasila ni možno brez razkritja teh podatkov. Od novic se lahko odjavite s klikom na povezavo za odjavo na koncu vsakega glasila.

4.2 Obdelovalcem naročimo, da pošljejo naše novice. Zavezali so se, da bodo spoštovali veljavne predpise o varstvu podatkov. Pogodba o obdelavi naročil je bila sklenjena v skladu s členom 28 GDPR. Več informacij o pogodbenih obdelovalcih, ki smo jih naročili pri nas, lahko zahtevate na office@sportnenner.at.

5. Soglasje in pravica do odstopa

5.1 Če je za obdelavo vaših podatkov potrebno vaše soglasje, ga bomo obdelali samo z vašim izrecnim soglasjem.

5.2 Načeloma ne obdelujemo podatkov mladoletnikov, razen če je zbiranje nujno potrebno za izpolnitev pogodbe, kot je to pri rezervaciji smučarske opreme za mladoletnike v skladu z ÖNORM 11088. S privolitvijo potrjujete, da ste dopolnili 14 let ali da je privolitev dal vaš zakoniti zastopnik.

5.3 Soglasje lahko kadar koli prekličete na naslednji e-poštni naslov: office@sportnenner.at. V takem primeru bodo predhodno shranjeni podatki o vas izbrisani ali anonimizirani in nato uporabljeni samo v statistične namene brez osebne reference. Upoštevajte, da bo iz pravnih razlogov morda treba, da se bodo vaši podatki kljub pravici do izbrisa hranili določeno časovno obdobje (npr. Računi med spletnim najemom / prodajo - glej točko 3). Umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se izvaja na podlagi privolitve do odstopa.

6. Varnost podatkov

Sport Nenner & skibuy.at uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito shranjenih osebnih podatkov pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo ali uničenjem in pred dostopom nepooblaščenih oseb. Naši varnostni ukrepi se nenehno izboljšujejo v skladu s tehničnim napredkom.

7. Vaše pravice

7.1 Med drugim ste upravičeni (pod pogoji veljavne zakonodaje) (i) preveriti, ali in katere osebne podatke smo o vas shranili, ter prejeti kopije teh podatkov, (ii) popravek, dodajanje ali brisanje vaših osebnih podatkov ki so nepravilne ali se ne obdelujejo v skladu z zakonodajo, da (iii) zahtevajo, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, in (iv) ugovarjamo obdelavi vaših osebnih podatkov v določenih okoliščinah ali predhodnemu soglasju za obdelavo preklicati, (v) zahtevati prenosljivost podatkov, (vi) vedeti identiteto tretjih oseb, ki jim se posredujejo vaši osebni podatki, in (vii) vložiti pritožbo pri pristojnem organu.

7.2 Imate pravico do informacij iz Sport Nenner (office@sportnenner.at) o ustreznih osebnih podatkih. Dokler ne obstaja zakonska zahteva po hrambi, imate pravico, da se ti podatki izbrišejo in ugovarjajo obdelavi. Prav tako imate pravico popraviti podatke.

 Prosimo, kontaktirajte nas glede svojih pravic na office@sportnenner.at ali pišite na:

Šport Nenner
Sebastian Mader
Hintertux 767
6294 Hintertux

 

8. Piškotki in spletno sledenje